LMJ Construct bouwt marktwagen op maat voor VOF Janssens

LMJ Construct bouwt marktwagen op maat voor VOF Janssens

Molse slagers Jef en Peter Janssens, o.a. bekend van hun vier streekproducten en hun medewerking achter de schermen aan de gekende reeks Van Vlees en Bloed, staan vanaf vandaag (dinsdag 26 mei) met een spiksplinternieuwe wagen op de markten. De marktwagen is volledig van Kempense makelij en voorzien van de nieuwste technologische snufjes waarbij zowel het gemak van het personeel als het comfort van de klant centraal staan. Carrossier LMJ Construct stond in voor het ontwerp, de homologatie en de bouw ervan.

“Wij maken meer dan 80 jaar ambachtelijke producten en staan al 28 jaar op de markt. Onze vorige marktwagen was toe aan vernieuwing. We waren er al twee jaar in ons hoofd aan het sleutelen”, lacht Jef Janssens.

Een nieuwe marktwagen is een hele investering en beide heren stapten met hun wensen naar LMJ Construct in Turnhout. “In onze Kempen is alle vakmanschap aanwezig. Je moet er echt niet voor naar het buitenland. We vonden het heel belangrijk dat onze wagen van Kempense makelij was”, vult Peter Janssens aan.

Marktwagen op maat van Jef en Peter Janssens
“Onze mensen vertaalden de wensen van Jef en Peter naar een ontwerp en lieten dat homologeren conform de Europese richtlijnen”, legt Johny Goossens uit, één van de oprichters van LMJ Construct. “Wij bouwen niet alleen trucks en trailers op maat, we ontwerpen ze ook en begeleiden de homologatie ervan. In dit maatproject moesten we rekening houden met de afmetingen die Jef en Peter wilden voor hun aanhangwagen. Die moest laag bij de grond zijn zodat het personeel makkelijk vleeswaren in en uit kan laden, maar ook om de klanten op een aangename en comfortabele manier te kunnen bedienen. Hij mocht niet te hoog zijn om de effecten van de koeltoog optimaal te houden. “De wagen is volledig gegalvaniseerd en zeker voor 50 jaar beschermd tegen roest. Hij kan 6 ton dragen en heeft een nuttig laadvermogen van 1500 kg voor vleeswaren. Er kunnen dus heel wat streekproducten mee verkocht worden.”

Leuk detail: Jef en Peter kunnen hun marktwagen loskoppelen van hun vrachtwagen en met een soort joystick de aanhangwagen op afstand parkeren.”

VOF Janssens: bekend in het hele land en daarbuiten dankzij Van Vlees en Bloed
Jef Janssens is al bijna een B.V. op zich: sinds hij regie-assistent was voor de gekende serie ‘Van Vlees en Bloed’is hij een graag geziene gast op nationale televisie: van Villa Van Tilt en Iedereen Beroemd tot dit weekend nog bij Jeroen Meus in Dagelijkse Kost. Lucas Van den Eynde en Sien Eggers stonden mee in zijn marktkraam om zijn streekproducten aan te prijzen. Sinds 1986 zit ook zoon Peter mee in de zaak. Deze maand staan ze 28 jaar op de markten. Ambachtelijke producten met liefde en vakkennis gemaakt, daar staan ze voor. Op hun palmares vier streekproducten: Kempense zwarte pensen, smout, Kempens vet spek en Molse kipkap. Om de nieuwe marktwagen te vieren, krijgt elke klant deze week een kleine attentie. Naast de markten in Mol, Lommel en Leopoldsburg kan je de nieuwe marktwagen van VOF Janssens dit weekend ook bewonderen op de kaas- en streekproductenmarkt in Postel.

LMJ Construct: winnaar Willen Winnen award blijft groeien
LMJ Construct uit Turnhout werd in 2009 opgericht door Luc Van Gorp, Martine Noyens en Johny Goossens. Het bouwt polyvalente transportoplossingen: van verkoopaanhangwagens tot oplossingen voor diverse sectoren. LMJ Construct is een echt maakbedrijf uit de Kempen met internationale plannen, maar de zaakvoerders kiezen er bewust voor om de ontwikkeling en productie in de Kempen te houden. Ze investeren daarom in productinnovatie en infrastructuur en plannen dit jaar nog de bouw van een nieuw pand om de klanten nog beter te kunnen servicen.

Momenteel werken er zo’n 14 mensen op de werkvloer en drie op kantoor. “We zoeken trouwens nog technische mensen: lassers, monteurs, specialisten in mechanica met veel goesting om mee te denken met onze klanten en knappe dingen op te leveren”, zegt Luc Van Gorp. Het bedrijf sleepte vorig jaar de Willen Winnen-award van Voka Kempen in de wacht.

Vind uw product

Een bedrijfsvoertuig op uw maat: ontdek hier onze producten.

Nieuwsberichten

Volg ons

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://lmjconstruct.be/lmj-construct-maakt-marktwagen-op-maat-voor-molse-vof-janssens">
YOUTUBE
YOUTUBE
Pinterest
Pinterest
INSTAGRAM
Deel dit