Ontwerp, Coördinatie & Homologatie

Ontwerp & advies

LMJ Construct ontwerpt en maakt allerhande speciale opbouwsystemen voor vrachtwagens, opleggers en aanhangwagens. Van minder dan 3,5 ton tot wel 38 ton. We bouwen vrachtwagens of trailers op met open of gesloten laadbak, in huifopbouw of combinaties ervan. Van speciale marktwagens, volledig uitschuifbaar in zowel de lengte als de breedte, tot een totale trailer ingericht als mobiele garage met daarin een verstelbare hefbrug.

Aan dit soort constructies gaat heel wat denkwerk aan vooraf, en veel overleg tussen engineering en constructie. Ook daarvoor hebben we alle deskundigheid in huis.

Coördinatie
Onze klanten kunnen op verschillende manieren met ons samenwerken. Zo kunnen wij enkel instaan voor de engineering van een totaalproject: we werken de bouwplannen uit en stellen een draaiboek op zodat de klant op zijn beurt een lastenboek kan voorleggen aan verschillende mogelijke uitvoerders.

Aanvullend hierbij kan LMJ Construct instaan voor de coördinatie tussen die verschillende toeleveranciers en/of uitvoerders van dit project, ook al zijn het niet onze voertuigen

En natuurlijk kunnen wij de totale realisatie van het project voor onze rekening nemen, van engineering tot uitvoering en productie.

Homologatie & keuring
Elke nieuwbouwcreatie en elke wijziging aan een bestaand voertuig moeten voldoen aan de geldende Belgische en Europese regelgevingen, de wegcode en de technische reglementen. LMJ Construct zorgt voor de homologatie van elke nieuw ontwikkelde en gerealiseerde constructie, en levert de nodige attesten op, zoals een Europese typegoedkeuring of een Europees gelijkvormigheidsattest (COC-certificaten).

In december 2012 werden wij geaccrediteerd door de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de iFast-procedure. Dat betekent dat LMJ Construct de nodige individuele keuring van uw nieuwbouwvoertuig versneld kan aanvragen. Naast een snelle oplevering bied iFast de garantie dat de opbouw gebeurt volgens de geldende Belgische en Europese regelgeving.

We maken opleggers en aanhangwagens klaar voor keuring en leveren ook voor de vervoerder de nodige documenten op, zoals een XML-attest, een DEKRA-certificaat of andere specifieke attesten.

ESTL
Agoria
Flanders Investment Trade
Traxio