LMJ Construct introduceert Poolse Konar op de Belgische markt

Carrosseriebouwer LMJ Construct (Turnhout) heeft een exclusieve samenwerking opgezet met het Poolse Konar. Die firma is internationaal gekend voor de bouw van trailers met huifopbouw, specifiek expeditievoertuigen bestemd voor volumetransport. De voertuigen van Konar zijn vooral in de Scandinavische landen erg in trek, en zullen vanaf nu door LMJ Construct dus exclusief op de Belgische markt ingevoerd worden.

“Deze samenwerking kadert volledig in onze vernieuwde positionering: we willen een uniek aanspreekpunt vormen op vlak van bedrijfsvoertuigen voor de vakman,” zegt Carl Van Gorp. “Tot voor kort focusten wij vooral op zelfgeconstrueerde maatwerk trucks en trailers.

Door deze samenwerking kunnen we onze klanten een veel ruimer gamma aan voertuigen aanbieden, waaronder ook, en dat is echt uniek voor België, BE-trailers en lichte opleggers & aanhangwagens in aluminium. Die aluminium trailers zijn veel lichter in gewicht dan stalen exemplaren, waardoor onze klanten meer materiaal kunnen vervoeren, en dat is toch echt van belang in de sector.”

LMJ Construct kwam via haar netwerk in contact met de Poolse firma. Zij bezochten het bedrijf begin dit jaar in Steszew, op zo’n 18 km van Poznan (5de grootste stad in Polen), in het westen van het land. “Het bedrijf is actief sinds 1987 en bouwde aanvankelijk landbouwmachines. In de jaren 90 begon het met de productie van carrosserieën voor vrachtwagens & aanhangwagens met huifopbouw.   Konar is specialist in het construeren van  expeditietransporters, o.a. volumecombinaties met schuifzeilen.  Dankzij een doordachte ontwikkelingsstrategie bleef het bedrijf doorgroeien, er werken nu zo’n 130 mensen.”

Naast het gamma volumecombinaties met stalen chassis kunnen zij ook voor een lichter gewicht trailers in aluminium uitwerken. Aluminium roest niet en is veel onderhoudsvriendelijker dan een stalen trailer. “Binnenkort leveren we onze allereerste aluminium trailer op aan onze klant, actief in het transport van plinten. Die zal er als allereerste in België mee rondrijden.”

Konar volumecombinatie
konar-volumecombinatie05konar-volumecombinatie01konar-volumecombinatie02

Konar volumecombinatie

Hallo!

Heeft u een vraag? Stel hem gerust!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.