LMJ Construct: De filosofie van maatwerk voor transport

LMJ Construct viert dit jaar haar tiende verjaardag. Het familiebedrijf startte op in woelige economische tijden. Een rijke ervaring in de automotive sector, passie en durf stimuleerden een gezonde groei in een unieke specialisatie.

Gebruikers zoeken naar vernieuwing op maat van hun specifieke transportproblematiek en dagelijkse werksituatie.

LMJ Construct staat voor ‘Luc’ Van Gorp, ‘Martine’ Noyens en hun ‘jongens’, de zonen Rik en Carl, de stuwende kracht achter een vandaag 20-koppig team. ‘Construct’ verwijst naar de oorspronkelijke activiteit van de onderneming, de bouw van aanhangwagens en carrosserieopbouw voor vrachtwagens. “Het laadvermogen gaat van 3,5 ton tot 38 ton” licht Martine Noyens toe. “Bij de oprichting bouwden we alles zelf en dat volledig op maat van de individuele wensen van elke klant. Door de jaren zijn we afgeweken van de constructeurstatus en bieden we voor elke vraag de meest aangewezen oplossing. Soms is dat maatwerk uit de eigen werkplaats, soms een standaard oplossing uit het gamma geïmporteerde producten, of soms ook een combinatie van aangekochte producten met gepersonaliseerde aanpassingen”.In eigen atelier worden inrichtingen en uitrustingen, renovaties, transformaties en service van nieuwe of bestaande bedrijfsvoertuigen uitgevoerd. Ook het LMJ BE-gamma trailers worden in eigen werkplaats gebouwd. Het gaat om diverse trailers en bedrijfsvoertuigen met een laadvermogen tot 10 ton. Er is keuze uit machinetransporters, open trailers, trailers met schuifzeilopbouw en gesloten trailers. Voor elk type BE-trailer zijn nog tal van variaties mogelijk in functie van het beroep en het gebruik door de klant.LMJ Construct is exclusief importeur voor België van het Duitse Humbaur. Humbaur heeft een zeer breed gamma standaard trailers voor vrachtwagens, een gamma heavy duty  voertuigen als aanhangwagens, opleggers en diepladers. Humbaur biedt een uiterst volledig gamma diepladers aan voor aannemers, grondwerkers, tuinaanleg en diverse afwerkingsspecialiteiten in de bouwsector.Daarnaast verwierf LMJ Construct ook het exclusief importeurschap van het Poolse Konar, gespecialiseerd in  trailers met huifopbouw, met een breed gevarieerde catalogus aan expeditievoertuigen bestemd voor volumetransport.

Bedrijfsvoertuigen voor de vakman

Het aanbod van LMJ Construct is amper te overzien, maar kan best samengevat worden als een optimale keuze transportoplossingen voor elke vakman. Oplossingen op maat of standaard uitvoeringen die degelijk, efficiënt en eenvoudig te gebruiken zijn. “De markt is geëvolueerd sinds we gestart zijn, zodat we vandaag telkens de afweging maken tussen eigen constructiewerk of inkoop” verduidelijkt Martine Noyens. “De maakindustrie is gedaald in het voordeel van de inkoop en doorverkoop. Het is belangrijk de markt goed te kennen, zowel qua aanbod als qua prijs. De eigen ervaringen als constructeur helpen daarbij om de juiste inschatting te maken”.

“We zijn een uniek aanspreekpunt voor functionele bedrijfsvoertuigen voor de vakman” vult commercieel verantwoordelijke Carl Van Gorp aan. “Dit zowel voor inrichtingen als uitrustingen of voor een totaal nieuwe trailer of dieplader. Vaak wordt een snelle levering geëist door de klant en dan biedt inkoop de beste service aan de klant. Maatwerk voor diepladers vergt een lange doorlooptijd, alleen al omwille van de opgelegde homologaties en keuringen”. De verkoopprijs aan de klant is onvermijdelijk een criterium waarover streng word gewaakt bij het kiezen tussen eigen constructie of inkoop. Het leveren of zelf creëren van waardevolle producten staat voorop in het belang van de klantentevredenheid.

Dat betekent zeker niet dat de activiteiten als carrosseriebouwer zouden uitdoven! “Er zijn heel wat aanvragen voor diverse opbouwen en transformaties van vrachtwagens, zoals bv. het plaatsen van een zijdelingse deur in de opbouw, maar ook voor het renoveren van bestaande bedrijfsvoertuigen, die zo een tweede leven krijgen” licht Carl Van Gorp toe. “Een andere specialiteit is het plaatsen van laadkleppen. Zowel dealers van de diverse merken bestelwagens, bussen en touringcars, truck & trailer eigenaars en eindgebruikers weten ons hiervoor te vinden”.

Tevreden klanten, tevreden medewerkers

“Trailers moeten jaarlijks naar de keuring” leert ons Rik Van Gorp, service verantwoordelijke. “Dat betekent dat ze hier worden binnengebracht voor onderhoud en herstelling voor ze op de keuring worden aangeboden. Wij bieden een multimerkenservice aan, zorgen ook voor de keuring”.

De levensduur van trailers overstijgt ook die van de vrachtwagens en dat maakt dat ze niet alleen regelmatig in orde gezet worden, maar over de jaren ook al eens binnenkomen voor verbouwingen. Het herstellen van schade na een ongeval, remtesten, systeemdiagnoses, depannages, zijn een greep uit de gevarieerde services. “Wij streven naar een lean-werking en voorkomen verspillingen door te focussen op de meerwaarde die wij kunnen bieden voor onze klant, de vakman” geeft Rik Van Gorp aan. “Tevreden klanten hebben een positieve impact op de medewerkers en omgekeerd. LMJ levert de juiste producten, goed, snel en betrouwbaar, wat gewoon veel aangenamer werkt”.

Nadat in 2016 een nieuw bedrijfspand in gebruik werd genomen aan de Industriedijk in Turnhout, heeft LMJ Construct opnieuw bouwplannen om tegen 2020 een bijkomend bedrijfspand te voltooien. “Bedoeling is om onze constructiewerkplaats en de serviceafdeling voor periodiek onderhoud en transformaties te versterken” licht Martine Noyens toe. “Trucks, trailers en bedrijfsvoertuigen van de vakman hebben nood aan efficiënte service”. De uitbreiding zal ook aanleiding zijn tot het aanwerven van nieuwe medewerkers.

Groei bestendigen

Trailers zijn een louter mechanisch gegeven, wat het enigszins eenvoudiger maakt om de competenties van de medewerkers te kaderen. Maar naast ‘handigheid’ wordt ook creatief meedenken op prijs gesteld. “We onderhouden goede contacten met afdelingen mechanica in diverse onderwijsinstellingen” geeft Martine Noyens aan. “We werken ook frequent met stagiairs, wat voor beide partijen interessant is om uit te zoeken of het klikt en er toekomst zit in een samenwerking. Tenslotte hebben we heel goede ervaringen met eigen medewerkers die kennissen aanbrengen. Zij weten waar het om draait, kennen de werksfeer en hebben er alle belang bij om die optimaal te houden door de best passende collega’s voor te stellen. Interne begeleiding en opleiding doet de rest”.

Bij LMJ Construct werken de medewerkers in de werkplaats projectmatig, wat het werk veel aangenamer maakt. Ze zien telkens zelf hun project van A tot Z groeien.

Filosofie van maatwerk
LMJ02maatwerk-transport07maatwerk-transport06

Filosofie van maatwerk

Hallo!

Heeft u een vraag? Stel hem gerust!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.