LMJ-aanhangwagens met doorlaadsysteem lossen transportprobleem van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw op

Zoals veel KMO’s kampte Stijn Dirken van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw met een gebrek aan laadvolume en laadvermogen. Zijn bestelwagens boden niet genoeg plaats om al het materiaal in te vervoeren. Eind vorig jaar kwam hij bij LMJ Construct aankloppen, op zoek naar een transportoplossing.

Op zoek naar laadvolume en laadvermogen

“Samen met Carl Van Gorp bespraken we verschillende opties: een BE-trailer, een carpentertruck (dat is een star gekoppelde oplegger die LMJ Construct specifiek voor de schrijnwerkerijsector zelf produceert), een bestelwagen met aanhangwagencombinatie… Voor mij was het belangrijk om veel laadvermogen en laadvolume te hebben, maar het moest vooral ook een voertuig zijn dat bestuurd kan worden met een BE-rijbewijs. Bovendien moest de oplossing makkelijk te combineren zijn met onze bestaande bestelwagens die allemaal uitgerust zijn met meubelbakopbouw en trekhaakuitrusting”, licht zaakvoerder Stijn Dirken toe.

Combinatie bestelwagen – Humbaur aanhangwagen

Uiteindelijk werd geopteerd voor een combinatie bestelwagen met Humbaur aanhangwagens met doorlaadsysteem. “Hiermee kan heel snel veel volume en gewicht geladen en gelost worden. Deze combinatie biedt een extra laadvermogen van 2.000 kg en heeft 27m3 extra laadvolume bovenop de 23m3 van de bestelwagens zelf. Genoeg dus om de nodige materialen te transporteren”, aldus Carl Van Gorp.

De Humbaur aanhangwagens kunnen makkelijk achter al de bedrijfsvoertuigen van SD gekoppeld worden. De voertuigen zijn niet onderworpen aan de kilometerheffing, er is geen snelheidsbegrenzer en geen tachograaf nodig en deze kunnen bestuurd worden met een BE-rijbewijs.

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw

SD uit Herentals werd opgericht in 2006 door Stijn Dirken en heeft zo’n 25 vakmensen in dienst. Het bedrijf is actief in totaalprojecten, buitenschrijnwerk en interieurprojecten voor zowel particulieren als architecten, aannemers en projectontwikkelaars in Antwerpen en Limburg.

Voor de particuliere markt doet SD totaalprojecten zoals renovaties: van afbraak, opbouw, technieken, vloeren en wanden tot de volledige interieurafwerking. Maatkasten, dressings, keukens en binnendeuren worden in eigen atelier geproduceerd. Daarnaast staat het bedrijf ook in voor buitenschrijnwerk zoals dak- en gevelwerken en houtskeletbouw.

SD Schrijnwerkerij
sd-schrijnwerkerij05sd-schrijnwerkerij04sd-schrijnwerkerij03

SD Schrijnwerkerij

Hallo!

Heeft u een vraag? Stel hem gerust!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.