Transformatie of verbouwingswerken

U beschikt over een bestaand voertuig dat omgebouwd, uitgebreid, gerenoveerd of deels/volledig getransformeerd dient te worden. Is uw huidige truck of trailer te klein of net verouderd? Of zijn de inrichting, de uitvoering of de technieken niet hedendaags meer? Dan kunnen wij uw bestaande vrachtwagen, oplegger en aanhangwagen verbeteren, renoveren of transformeren.

Onze experts denken graag mee: is uw bestaand voertuig nog wel geschikt voor het transport? Hoe zit het met de algemene staat? Kunnen verbouwingswerken het gewenste resultaat opleveren? Kunnen de aanpassingen op korte termijn uitgevoerd worden? Logica en strategie zijn immers belangrijk voor het bepalen van verbeteringswerken, onze ervaren mensen overlopen met u uw noden en wensen en kijken wat mogelijk is.

LMJ Construct kan

 • bestaande koetswerken of laadbakken overbouwen op een nieuwe vrachtwagen, verhogen, verlengen of verbreden
 • extra zijdeur, rolluik, schuifzeil, … inbouwen in bestaand laadbak,
 • plaatsen van een hydraulisch uitschuifbare bumper voor containervervoer
 • voertuig uitrusten met oprijrampen, oprijritten of laadkleppen
 • licht bedrijfsvoertuig ombouwen naar trekker met koppelschotel voor BE-TRAILERS, Shortclick voertuigen
 • extra uitrusting monteren, zoals vb. gereedschapskoffers, opstaptredes, huifopbouw etc
Transformatie en verbouwingswerken
huifopbouw01transformatie10transformatie11

Transformatie en verbouwingswerken

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zijdeur monteren

In uw bestaande vrachtwagen een extra zijdeur monteren ? LMJ kan dit voor u uitvoeren. Tevens het monteren van een roldeur of andere toegangsluiken. Wij kunnen u deze zorg uit handen nemen. Wij bieden u de montage inclusief het leveren van de deur of rol, en de totale afwerking.

Zijdeur monteren
zijdeur01-webzijdeur02-webzijdeur03-web

Zijdeur monteren

Transformeren tot trekker
ombouw-trekker04ombouw-trekker01ombouw-trekker02

Transformeren tot trekker

Ombouwen naar trekker

Een van de specialisaties van LMJ Construct is het ombouwen van lichte bestelwagens naar een trekkend voertuig.

Deze ombouwing zorgt ervoor dat er combinatiegewichten van 7 en 8,75 ton bekomen kunnen worden. Wat dan weer het voordeel heeft dat onze klanten met een BE-rijbewijs over een hoger totaal laadvermogen kunnen beschikken, zonder dat ze een vrachtwagen dienen aan te schaffen.

Een ander voordeel is dat deze voertuigen zeer flexibel zijn en daardoor verschillende trailers gekoppeld kunnen worden aan de trekker.

De ombouwing gebeurt op aanvraag van de klant, meestal gekoppeld aan de aankoop van een trailer.

De meest voorkomende configuraties:

 • Schuifzeil BE-trailer
 • Gesloten BE-trailer
 • Open BE-trailer
 • BE-trailer met kipperlaadbak

Door enkele innovatieve toepassingen en ontwikkelingen kunnen wij bijna elk merk ombouwen, mét de nodige certificaten.

Transformatie naar trekker

Uw bestelwagen of chassiscabine ombouwen naar een BE trekker. Het voordeel van een trekker is dat uw voertuig, dat dan een lichte vrachtwagen wordt (uitgerust met een koppelschotel), dienst kan doen voor het aankoppelen van opleggers met een kingpen.

Lassen en herstellen van bodem

Herstellen van bodem van kippers en stalen laadbakken. De herstellingswerken worden professioneel en voldoende sterk uitgevoerd.

Lassen en herstellen van bodem
lassen03-weblassen04-weblassen05-web

Lassen en herstellen van bodem

Laadbak overbouwen op nieuwe vrachtwagen

Vrachtwagens worden soms sneller vervangen. Het bestaande koetswerk van de vrachtwagen kan overgebouwd worden op de nieuwe vrachtwagen. Indien gewenst zijn er tal van transformaties, aanpassingen en renovaties mogelijk. Vanzelfsprekend leveren wij bij zowel het overbouwen of elke andere transformatie aan het voertuig, net als bij het monteren van een opbouw, het nodige COC-certificaat.

Laadbak overbouwen op nieuwe vrachtwagen
overbouw05-weboverbouw01-weboverbouw02-web

Laadbak overbouwen op nieuwe vrachtwagen

oprijrampen & oprijritten
oprijramp08-weboprijramp01-weboprijramp02-web

oprijrampen & oprijritten

Bestaand voertuig uitrusten met oprijrampen of oprijritten

Oprijrampen geschikt voor vrachtwagens, aanhangwagens en opleggers.
Manueel en/of elektrisch hydraulisch bedienbaar, functioneel bruikbaar voor transport van machines en voertuigen.

Alle schadeherstellingen aan bedrijfsvoertuigen

De service afdeling van LMJ Construct is specialist in alle herstellingen, renovatie en transformaties aan bedrijfsvoertuigen, aanhangwagens voor vrachtwagens en opleggers. Voor elk schadeherstel of iedere renovatie van uw bedrijfsvoertuig kunt u bij ons vakkundig team terecht, ondersteund door uitgebreide kennis & ervaring in het repareren van transportvoertuigen zowel aan het chassis (mechaniek en techniek) als aan de carrosserie (koetswerkopbouw en renovaties)

Carrosserie- en spoedherstellingen van ongevalschades aan truck, trailers en bedrijfsvoertuigen.

Ook als het snel moet gaan, staat LMJ Construct steeds voor u klaar. Gaat het om een kleine schade of accident aan uw bedrijfsvoertuig of transportmiddel? Dan zetten wij alles op alles om u zo snel mogelijk verder te helpen, zodat u weer snel de baan op kunt.

Naast schadeherstel en carrosserieherstellingen is LMJ ook actief in het overbouwen van laadbakken. Demonteren van een bestaande laadbak en deze hermonteren op een andere of nieuwe vrachtwagen of op een nieuwe oplegger-aanhangwagen chassis is mogelijk.

Verbouwingswerken en renovaties, diverse uitrustingen aan bestaande transportvoertuigen zijn veelvuldige acties van LMJ. 2de hands, occasie of operationele vrachtwagens, aanhangwagens en opleggers kunnen mits een kleine aanpassing terug productief zijn voor nieuwe transportdoeleinden. Voor bijkomende of nieuwe transporttoepassingen worden uw bestaande voertuigen verbouwd en aangepast.

Herstellingen
herstelling11herstelling01herstelling02

Herstellingen

Huifopbouw
huifopbouw01huifopbouw03huifopbouw02

Huifopbouw

Huifopbouw of schuifzeilen

Uw bestaande oplegger, aanhangwagen of bedrijfsvoertuig uitrusten met een nieuwe bovenbouw?

Afbeelding van een Krone oplegger die door LMJ extra uitgerust is met huifopbouw op de nek van de zwanenhalstrailer.

Een stevige constructie vervolledigd met een dakzeil en schuifgordijnen. Het achterzeil is een oprolzeil

Uitvoering conform COC-certificaat betreffende opbouwrichtlijnen van de merkfabrikant.

Uw bestaande oplegger, trailer, aanhangwagen of bedrijfsvoertuig uitrusten met een huifopbouw? Of een schuifzeil opbouw constructie,  met een vast dak of een schuifdaksysteem, of een huifconstructie waarbij de volledige opbouw naar voor of achter kan worden geschoven? Dit kan LMJ voor u uitvoeren,  voor duurzaam en intensief gebruik voor verschillende transporttoepassingen zodat u een ideale combinatie & uitvoering bekomt. ADR uitvoering, geïsoleerde schuifzeilen, snel sluitsysteem, versterkte bache met stalen of aluminium lamellen,  zijdelings sluitsysteem, loopwieltjes bovenaan, aanspangespen onderaan,

Een vaste of demonteerbare huifopbouw ?  De huif kan oprolbaar zijn in 4 delen. Het zeil is afsluitbaar of  vergrendelbaar door zeilhaken aan het zeilrek, met bacherekken, tourniques of met Tir-lint.

Hydraulisch uitschuifbare bumper

Vrachtwagens voor containervervoer moeten een bumper hebben die zichtbaar blijft, ook als de vrachtwagen een grote container of lading vervoert.

Veel van onze LMJ-klanten hebben containers in verschillende afmetingen. Uiteraard is het niet doenbaar een vrachtwagen per container aan te kopen.

LMJ biedt hiervoor een praktische, goedkope en veilige oplossing aan: de hydraulisch uitschuifbare bumper.

Zodra een container op de vrachtwagen staat die langer is dan het chassis moet de bumper naar achteren kunnen gebracht worden.

Zo blijven verlichting, signalisatie en nummerplaat correct zichtbaar. Niet alleen is dit veiliger, het is ook een wettelijke verplichting sinds kort.

Bumper
bumper02bumper01bumper03

Bumper

Partners

Hallo!

Heeft u een vraag? Stel hem gerust!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.